Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за маслото на двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
    5w30 ще минат повече литри в час отколкото 5w40
    То оттам пада налягането Като отвориш всички чешми на първите 3 етажа в блока нали се сещаш какво става с тоя на 8-я етаж!? Баси примера Помпата трябва да създава налягане и маслото да не минава прекалено "лесно" отникъде, за да може да стигне до всички точки. Да "изтича" отнякъде с много литри в час не те грее.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
      5w30 ще минат повече литри в час отколкото 5w40
      По принцип 15/50 е при мен, и не точно заради л/ч го предпочитам, а принципно по голямата филтърна площ създава по малко съпротивление.......отделно това спомага за по рядкото отваряне на байпаса и съответно по редки случай когато при отворен байпас нефилтрирано масло ще преминава през филтъра.......
      А при положение че маслената помпа е с леко натегнат клапан, при 5-6-7к обм нямам особенно желание по маслените магистрали да минава голямо количество нефилтрирано масло......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• колеги , намерих тая тема с търсачката и тя започва с въпрос , който ме интересува - какво масло да налея на тъпата кочина 1.9 JTD . Следват 8 страници теории - може ли някой компетентен да отговори еднозначно 5/40 или 10/40 селения или има по-добро, защото нямам книжка с инструкции и колата я придобих случайно и гледам да не я убия.Моля за точен отговор - мераклиите химици и алхимица да си направят тяхна тема, моля.
        www.... само за инфо - не е реклама , ако трябва трийте линка, защото колата е от човек , който има магазин за италиански коли и я е карал със селения 10/40 - да продължавам или да минавам на 5/40 ми е въпроса, разбира се италианката е на 200 к + километри

линка е премахнат
        Last edited by thecleaner; d.m.y г., 20:27.
        Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
        Peugeout 2.2 HDI 133+++
        Alfa 159 +++ next

Comment

• Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
          колеги , намерих тая тема с търсачката и тя започва с въпрос , който ме интересува - какво масло да налея на тъпата кочина 1.9 JTD . Следват 8 страници теории - може ли някой компетентен да отговори еднозначно 5/40 или 10/40 селения или има по-добро, защото нямам книжка с инструкции и колата я придобих случайно и гледам да не я убия.Моля за точен отговор - мераклиите химици и алхимица да си направят тяхна тема, моля.
          www... само за инфо - не е реклама , ако трябва трийте линка, защото колата е от човек , който има магазин за италиански коли и я е карал със селения 10/40 - да продължавам или да минавам на 5/40 ми е въпроса, разбира се италианката е на 200 к + километри
          Карай си с 10W40 и си свиркай.
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Аз моята я карам с Кастрол турбо дизел 5в40 (жълтата туба) и добре и понася и не ми харчи повече от 150-200мл на 10 000км. Колата ми е на 194000 уж. Каквото и да сложиш няма да прецакаш мотора, има възможност ако сложиш по-тънко да ти харчи повече масълце. Моя съвет е ако си сигурен, че е на тия км, спокойно можеш да я караш с 5в40, иначе няма проблем да си я джъткаш и с 10в40
            Alfa 159 2,4 JTDm Q4
            ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
            ex Alfa 156 1,9 JTD
            ex Alfa 75 1,8

Comment

Working...
            X